Akkerbouw

Nieuws 411 x bekeken

Bonduelle boekt ‘mooie resultaten’

Parijs – Het Franse conserven-, diepvries- en versbedrijf Bonduelle heeft de vergelijkbare omzet over het boekjaar tot 30 juni met 3,2 procent zien toenemen naar 1,767 miljard euro.

De nettowinst ging met ruim de helft omhoog naar 46,7 miljoen. "In een gedeprimeerde en wisselvallige omgeving heeft de Groupe Bonduelle een ware prestatie neergezet", aldus het jaarbericht. Bonduelle zag kans in al haar werkgebieden goed te scoren, ook in Europa waar de vergelijkbare groei nog op 1,3 procent uitkwam. Buiten Europa, waar de dynamiek volgens Bonduelle altijd al sterker is, kwam de groei op bijna 14 procent uit. Alle divisies droegen ook aan die goede resultaten bij, waarbij het bedrijf vooral de ontwikkeling van nieuwe producten zoals de los-ingevroren groente noemt. Bonduelle blijft ondanks de moeilijke omstandigheden optimistisch en voorspelt voor het lopende boekjaar een omzetgroei van acht procent en een toename van de operationele winst die tussen de 5 en 10 procent uitkomt.

Of registreer je om te kunnen reageren.