Akkerbouw

Nieuws

Bietenverwerking voor op schema

Dinteloord - Het rooien en verwerken van suikerbieten verloopt voorspoedig. Op dit moment is ruim 1 van de 5,7 miljoen ton bieten al gerooid en verwerkt, zegt agrarisch directeur Gert Sikken van Suiker Unie. "De fabrieken draaien goed en we liggen mooi voor op schema. Dit is pas dag 23 in een campagne van 120 dagen." De kwaliteit van de suikerbieten blijft intussen ook toenemen. Het suikergehalte zit volgens Sikken nu boven de 17 procent.

De bietenvoorraad liep vorige week in de verschillende regio's overigens nog behoorlijk terug door de vele regen. Maar deze week wordt er overal weer volop gerooid. De voorraden bieten zijn nu ook ruim voldoende.

Suiker Unie blijft vooralsnog wel vasthouden aan de laatste opbrengstverwachting van 13,6 ton suiker per hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.