Akkerbouw

Nieuws 3 reacties

Bieten Duitse Rijnland evenaren record

Elsdorf - De bieten in het werkgebied van het Duitse suikerconcern Pfeifer & Langen zijn in de loop van oktober nog iets in kwaliteit toegenomen. Dat meldt teeltadviesorganisatie LIZ aan de hand van de resultaten van de laatste proefrooiïng.

Door de bovengemiddeld hoge bietenopbrengsten komen de suikeropbrengsten per hectare bij de fabrieken in Appeldorn (17,1 ton) en Gulik (17,5 ton) bovendien op het recordniveau van vorig jaar.

Laatste reacties

  • j.buis1

    Zijn waarschijnlijk suikergehaltes en geen suikeropbrengsten per ha! Even terug in de schoolboeken....

  • gerstiroma

    j.buis1@ ja in een volkstuintje lijkt mij dat wel haalbaar 100 ton met 17.5% suiker

  • trekker123

    Lijkt me als fabrieksgemiddelde ook nogal veel. Maar 100 ton bieten per hectare met rond 17 procent suiker is niet langer alleen een proefvelden of volkstuin kwestie. Verschillende akkerbouwers weten inmiddels dat die percelen er inderdaad zijn. Maar er staat ook bij proefrooiingen. Dat is de grap met krantenberichten en persberichten. Er worden een paar regeltjes overgenomen en voor je het weet komt het verkeerd bij de lezer over. Kunnen we dus voorlopig alleen speculeren wat de boodschap nou eigenlijk werkelijk is. Een beetje het soort berichten dat je maar beter niet kunt lezen want na het lezen weet je net zoveel als toen je het nog niet had gelezen.

Of registreer je om te kunnen reageren.