Akkerbouw

Nieuws 3271 x bekeken

België en Engeland trekken kar in aardappelexport

Den Haag – België en Engeland zijn de belangrijkste bestemmingen die zorgen voor een grotere export van Nederlandse consumptieaardappelen. Daarnaast importeert ook Duitsland meer aardappelen dan een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het Hoofdbedrijfschap voor de Agrarische Groothandel Commissie Consumptieaardappelen.

In september werd in totaal 55.457 ton consumptie- en industrieaardappelen aardappelen geëxporteerd. Deze hoeveelheid was iets groter dan in dezelfde maand van 2011. De exporteurs hebben daarmee hun voorsprong ten opzichte van vorig jaar verder uitgebouwd. In totaal is dit seizoen bijna 165.000 ton uitgevoerd, tegen iets meer dan 143.000 ton in dezelfde periode van vorig afzetseizoen.

België is de grootste afnemer met 73.584 ton. Daarna volgt Afrika met 36.727 ton. Hoewel de prijzen dit jaar veel hoger liggen dan vorig jaar, wijkt deze hoeveelheid nauwelijks af van vorig jaar. De afzet naar Amerika is met bijna 15.000 ton zelfs nog iets groter dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.