Akkerbouw

Nieuws

Agrifirm herschikt graanopslag en productdistributie

Apeldoorn – Agrifirm Plant sluit in 2013 en 2014 tien graanpanden. De coöperatie heeft nu nog vijftien panden voor de opslag van graan. De vijf overblijvende graanpanden staan in Burgerveen, Biddinghuizen, Delfzijl, Langeweg en Zeewolde.

Volgens directeur Drees Beekman wil Agrifirm Plant de graanopslag centraliseren. “Voor het realiseren van extra opslagcapaciteit gaan we samenwerken met Graansloot Kampen. Graansloot bouwt nieuwe silo’s en loodsen. Het beleid van de graaninname op locaties in de regio verandert niet.”

Daarnaast verkleint Agrifirm Plant in drie jaar het aantal vestigingen voor de distributie van producten. In 2016 zijn er nog vijf distributiecentra over in Emmeloord, Hoogezand, Langeweg, Son en Utrecht. Nu kunnen boeren nog terecht op meer dan dertig afhaalpunten verspreid over het land.

Beekman constateert dat steeds meer telers hun producten laten bezorgen in plaats van ze op te halen. Daarom gaat Agrifirm producten leveren vanuit vijf distributiecentra. Beekman: “Hierdoor realiseren we kostenverlagingen. Dat leidt tot goedkopere producten voor de klant. Voor spoedbestellingen introduceert Agrifirm Plant een nieuwe service, zodat binnen enkele uren na de bestelling producten bij de klant zijn.”

Of registreer je om te kunnen reageren.