Akkerbouw

Nieuws 5 reacties

Aardappelen brengen af land 14 tot 16 cent op

Emmeloord – Consumptieaardappelen brachten afgelopen week af-land 14 tot en met 16 cent per kilo op. Dat blijkt uit gegevens van het prijsinformatiesysteem Agriprins van 27 september tot en met 2 oktober.

Agriprins kreeg in deze periode negen meldingen van af-landleveringen. Eén partij aardappelen is geleverd voor 16 cent per kilo. Vijf partijen zijn door telers verkocht voor 15 cent. Drie leveringen brachten 14 cent per kilo op.
Deze gegevens van Agriprins zijn gisteren door de Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland ingebracht op de beursbijeenkomst in Emmeloord. De af-landprijzen liggen iets hoger dan vorige week. LNCN publiceert geen officiële af-landnotering voor aardappelen. Maar de beurscommissie geeft elke donderdag informatie over af-landtransacties aan bezoekers. In 2001 stopte de landbouwbeurs met af-landnoteringen omdat steeds minder aardappelen direct na de oogst werden geleverd.

Laatste reacties

 • gertjangeessink

  Belgapomnotering nu 190 euro per ton ex btw, net op belgapom.be gelezen, lopen we in nederland nog iets achter.

 • B bob

  De Belgen kunnen hun Aardappelen voor een goede prijs kwijt in Engeland Gertjan. Voor de Nederlanders is het transport te duur naar dat eiland

 • ikkethuis

  voor belgie is dit ook een eiland hoor bob.

 • Mels

  Belgen konden hun tekort lang onder de pet houden maar nu blijkt dat ook daar de piepers niet in overvloed zijn,he wat jammer nou voor de prijsvechters onder de fritesfabrieken.

 • B bob

  De Belgen hoeven minder ver te rijden naar de korte overtocht in frankrijk Ikkethuis . vandaar dat zij wel kostenefficient aan Engeland kunnen leveren.
  Mels, Heb je de berichtgeving rondom de tekorten aan aardappelen tijdens de olympische spelen gevolgd ? Toen waren de Belgen erg welkom en werden topprijzen betaald . De Belgische en Nederlandse fritesfabrikanten hadden het nakijken en meosten in de rest van europa hun grondstof opsnorren.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.