Akkerbouw

Nieuws 341 x bekeken 1 reactie

Tarwevoorraad op wereld naar record

Parijs - De voorraad tarwe op de wereld groeit naar een record.

Het Franse marktbureau Stratégie Grains verwacht dat aan het einde van het volgende seizoen 2012/2013 de wereld 211 miljoen ton tarwe op voorraad heeft. Eerder kwam het Canadese ministerie van landbouw (AAFC) tot dezelfde conclusie. Volgens Stratégie Grains telen akkerbouwers meer tarwe, vooral in de EU, Rusland, de VS en China.

Het marktbureau schat dat de EU volgend seizoen 142 miljoen ton tarwe produceert. Dat is 3,1 procent meer dan dit seizoen. Het areaal in de EU groeit 3 procent.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Tarwevoorraad Wereld naar record,en toch hoge tarweprijzen.Vijfentwintig jaar geleden sprak men over verschrikklijke graanbergen die niet weg te krijgen waren .De oplossing toen door lage prijzen en braaklegging en de boeren compenseren met toeslagrechten ,die er nu nog altijd zijn.Zijn de boeren toen voor de gek gehouden??????

Of registreer je om te kunnen reageren.