Akkerbouw

Nieuws 208 x bekeken

Suiker Unie verwacht lichte groei areaal suikerbieten

Dinteloord – Suiker Unie verwacht een lichte groei van het areaal suikerbieten.

Dat komt omdat het concern 10 procent van alle surplusbieten van oogst 2012 afrekent met de telers. Bovendien heeft Suiker Unie de prijs van surplusbieten verhoogd van 25 naar 27 euro per ton.

Van de oogst van 2011 zou in eerste instantie 7 procent van de surplusbieten worden afgerekend. Maar de telers krijgen alle surplusbieten uitbetaald, zegt Gert Sikken, directeur Agrarische Zaken. ”We hebben meer suiker kunnen verkopen dan we aanvankelijk hadden verwacht.”

Suiker Unie sloot vandaag de campagne af. Sikken: ”Het was een campagne om in te lijsten. De telers hebben een record van ruim 80 ton bieten per hectare geoogst. Er is 13,6 ton suiker per hectare geproduceerd. Dat is de op twee na hoogste productie ooit. Er was geen vorst en sneeuw. Ook hadden we geen grote storingen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.