Akkerbouw

Nieuws 448 x bekeken

Südzucker verhoogt suikerproductie fors

Mannheim – Südzucker produceert in de bijna afgeronde lopende campagne 26 procent meer suiker dan vorig jaar. Dit houdt in dat het volume groeit met 1,1 miljoen ton naar 5,3 miljoen ton.

Dat heeft de Europese suikermarktleider gisteren meegedeeld. In die periode boekte het bedrijf een 12 procent hogere omzet van 5,24 miljard euro en een operationeel resultaat van 586 miljoen euro. Dat was 170 miljoen meer dan in de eerste drie kwartalen van het vorige boekjaar.

De suikeromzet steeg met 275 miljoen naar 2,81 miljard euro. Dat leverde een operationeel resultaat op van 389 miljoen euro (een plus van 152 miljoen euro). Daarmee profiteerde het concern duidelijk van de hogere prijzen.

De hervorming van de Europese suikermarktregulering blijkt het concern geen windeieren te hebben gelegd. ”Door de netto-importeurstatus van de EU, beïnvloeden de wereldmarktprijzen ook het prijsniveau van de binnenmarkt,” constateert het bedrijf.

Ook in de overige productiesegmenten noteert het concern omzetstijgingen. Zo steeg de omzet in het segment specialiteiten (waaronder zetmeel) naar 1,4 miljard euro ten opzichte van 1,2 miljard vorig jaar en van Cropenergies (bio-ethanol) naar 391 miljoen (vorig jaar 325 miljoen). In het segment fruitingrediënten (ingrediënten voor de voedingsindustrie) steeg de omzet naar 673 miljoen ten opzichte van 640 miljoen vorig jaar. Op de onderste lijn boekte Südzucker een nettowinst na belasting van 254 miljoen euro tegen 188 miljoen in 2010/2011. Dat is een verbetering met ruim 35 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.