Akkerbouw

Nieuws 273 x bekeken

Sterke groei voor Frans Invivo

Parijs – De Franse coöperatie Invivo heeft de omzet in het boekjaar tot eind juni 2011 met ruim 37 procent zien toenemen naar 6,1 miljard euro.

De grootste groei zat in de graanhandel die met 85 procent groeide naar bijna 2,8 miljard euro. Bijna de helft van de omzet komt inmiddels uit buitenlandse activiteiten.

De nettowinst kwam uit op 35 miljoen vergeleken bij 27,4 miljoen in het voorafgaande boekjaar. De onderneming kon 62,4 miljoen uitkeren aan de 270 aangesloten coöperaties, een toename met bijna 14 procent. De groei van de verkopen is voor een deel toe te schrijven aan uitbreiding van de activiteiten in onder meer zaden, opslag en verwerking van graan en diergeneeskundige ontwikkelingen. Daarbij ging het onder meer om bedrijven in Mexico, Brazilië en Vietnam, waar de resultaten afgelopen boekjaar allemaal buitengewoon goed verliepen.

Of registreer je om te kunnen reageren.