Akkerbouw

Nieuws

Nordzucker ziet winst ruim verdubbelen

Braunschweig - Nordzucker heeft de eerste drie kwartalen van het op zijn eind lopende boekjaar 2011/12 sterk gedraaid.

De nettowinst steeg ten opzichte van dezelfde periode van het voorafgaande jaar met 75 miljoen naar 139 miljoen euro. Dat is dus een ruime verdubbeling, terwijl de omzet weliswaar ook steeg, maar slechts met 8,5 procent naar 1,48 miljard euro. Dat blijkt uit de vandaag door het Noord-Duitse suikerconcern gepresenteerde nieuwe kwartaalcijfers.

Verantwoordelijk voor de buitengewoon florissante gang van zaken is volgens directietopman Hartwig Fuchs de positieve markt. De kansen die dit bood zijn actief benut. Tevens werpt het doelmatigheidsprogramma ’Profitabilität plus’ zijn vruchten af. Een eind aan de gunstige ontwikkeling voorziet Fuchs voorlopig niet. ”Ons uitstekende resultaat bevestigt de ingeslagen weg. Onze huidige kracht als de nummer twee op de Europese suikermarkt willen we gebruiken om verder te groeien en onze marktposities uit te bouwen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.