Akkerbouw

Nieuws

'Nanotechnologie kan werking van middel vergroten'

Wageningen – Nanotechnologie biedt perspectief voor toepassing in de gewasbescherming, blijkt uit onderzoek van Wageningen UR.

Door het gebruik van nanodeeltjes kunnen gewasbeschermingsprocessen zeer gericht plaatsvinden, meldt de universiteit op de website. De risico’s voor de agroproductie moeten wel duidelijk in kaart worden gebracht. Daarover is nog onzekerheid in de samenleving, stelt WUR.

In veel sectoren, zoals de verpakkings- en voedingsindustrie, wordt nanotechnologie al gebruikt. In de Europese Unie zijn momenteel nog geen nano-toepassingen van gewasbeschermingsmiddelen toegelaten, maar WUR verwacht dat dat wel gaat gebeuren. Nanotechnologie kan het effect van een gewasbeschermingsmiddel verbeteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.