Akkerbouw

Nieuws 266 x bekeken

Minder mais en soja door droogte

Buenos Aires - De aanhoudende droogte in Argentinië en Brazilië gaat ten koste van de soja- en maisproductie. Marktbureau Agritel verwacht op basis van schattingen van analisten dat Brazilië 72 miljoen ton sojabonen oogst.

Het ministerie van landbouw in de VS (USDA) ging half december nog uit van een oogst van 75 miljoen ton sojabonen. Argentinië oogst volgens Agritel 49 miljoen ton sojabonen. Het USDA ging uit van 52 miljoen ton.

De maisoogst in Argentinië is nu ingeschat op 22 miljoen tot 25 miljoen ton. Het USDA ging uit van 29 miljoen ton mais. Brazilië verwacht een maisoogst van 58 miljoen ton. Dat is 3 miljoen ton minder dan de USDA-prognose. Argentinië en Brazilië horen bij de grootste exporteurs van mais en sojabonen ter wereld.Of registreer je om te kunnen reageren.