Akkerbouw

Nieuws 823 x bekeken

Mega-akkerbouwbedrijf Brazilië breidt uit tot 306.000 hectare

Porto Alegre – SLC Agrícola heeft voor de vierde keer in evenveel maanden vele tienduizenden hectares landbouwgrond in Brazilië gekocht.

Het bedrijf kocht vrijdag voor 86 miljoen reais (36,7 miljoen euro) 28.837 grond in de deelstaat Mato Grosso, in het midden-westen van de ontluikende agrogrootmacht.

Het beursgenoteerde bedrijf is nu in Brazilië eigenaar van bijna 306.000 hectare. Overigens mag bijna de helft van de grond die in de laatste deal is verworven niet worden verbouwd. Een deel van het land moet braak liggen of wordt vanwege natuurwetgeving beschermd.

Eerder kocht SLC Agrícola grond in het Noordoosten van Brazilië in de deelstaten Maranhao, Piaui, Tocantin en Bahía. Anders dan deze regio is Mato Grosseo een populaire bestemming van veel investeerders in de agribusiness. SLC Agrícola koopt snel grond, blijkbaar ervan uitgaande dat grondprijzen niet scherp zullen dalen.

De deal komt voordat parlementariërs in hoofdstad Brasilia stemmen over wetgeving die de aankoop en nieuwe pacht van grond in Brazilië limiteert tot een omvang van 2.500 hectare. Daarnaast mogen Braziliaanse bedrijven waarbij buitenlandse partijen over beslissende zeggenschap beschikken niet meer dan 5.000 hectare kopen.

Hierdoor zou de druk op de Braziliaanse grondmarkt kunnen afnemen en dus de prijs kunnen dalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.