Akkerbouw

Nieuws 245 x bekeken

EU produceert meer graan

Parijs – De Europese Unie produceert volgend seizoen 289,3 miljoen ton graan. Dat is 1,7 procent meer dan dit seizoen. De productie van tarwe in de EU groeit naar 142,2 miljoen ton, inclusief harde tarwe.

Dat verwacht het Franse marktbureau Stratégie Grains. Dat is 3,1 procent meer dan dit seizoen. Maar de akkerbouwers in de EU gaan minder mais oogsten, verwacht het marktbureau. In dit seizoen 2011/2012 heeft de EU 65,3 miljoen ton mais geoogst. Dat wordt 62,5 miljoen ton in seizoen 2012/2013.

Het Productschap Akkerbouw noemt de prognose van Stratégie Grains voorbarig. Het is voornamelijk gebaseerd op het areaal ingezaaid wintergraan en op de gebruikelijke trends voor de rest van het seizoen, schrijft het productschap in het Weekbericht Granen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.