Akkerbouw

Nieuws 159 x bekeken

Duitse rechter verwerpt aanklacht ministerie tegen Nordzucker-bestuurders

Braunschweig – Er komt geen rechtszaak wegens fraude met presentiegelden tegen twee voormalige leden van de raad van toezicht van suikerconcern Nordzucker.

De economische kamer van het gerecht in Braunschweig wijst de in het najaar opgestelde aanklacht van het openbaar ministerie af. Nordzucker zelf erkende toen al, dat de presentiegelden mogelijk te hoog zijn geweest maar het ondernemingsbestuur en de accountants hadden dat zelf moeten en kunnen ontdekken.

De foutief uitbetaalde bedragen van in totaal krap 123.000 euro vonden volgens de aanklacht plaats in de jaren 2005-2009. De kamer van het Landgericht meent dat de beschuldigden niets kan worden verweten daar ze geen vermogensbeheersplicht had in het concern.

Of registreer je om te kunnen reageren.