Akkerbouw

Nieuws 243 x bekeken

Druk op resultaat grote Britse aardappelpartijen

Airdre – Grote Britse aardappelpartijen melden lagere winsten door verslechtering van de Britse economie en strijd om het marktaandeel.

Albert Bartlett & Sons, één van de grootste leveranciers van verse aardappelen van het Verenigd Koninkrijk, meldde in het boekjaar tot 31 mei 2011 een winst van 8,1 miljoen euro tegen 11,9 miljoen euro in 2010. De omzet steeg wel van 139 naar 157 miljoen pond. In 2011 stak het bedrijf bijna een miljoen in een reclamecampagne op de Nederlandse markt.

Ook concurrent Branston kon de omzet laten stijgen met 14 procent, al is vergelijking lastiger door het gebroken boekjaar dat eindigt op 31 juli 2011. De winst van Branston voor belasting daalde 81 procent naar 2,6 miljoen pond. In het voorgaande jaar steeg de winst nog 39 procent.

Albert Bartlett zegt in een reactie tevreden te zijn over de jaarresultaten die tot stand kwamen onder hoge druk van margedrukkende grootwinkelbedrijven. Zeker in de economische recessie proberen winkels goedkoper product in te kopen.

Bartlett opende in april een vestiging in de Verenigde Staten om de Noord-Amerikaanse markt te bedienen. Het bedrijf wil op lokale markten strategische allianties aangaan. In Nederland werkt het bedrijf al samen met HZPC.

Of registreer je om te kunnen reageren.