Akkerbouw

Nieuws

DSM: ethanol uit maïsresten sneller concurrerend

Heerlen – DSM  verwacht dat ethanol uit maïsresten sneller een concurrerende brandstof wordt.

Doordat DSM  en zijn Amerikaanse partner Poet in een nieuwe verwerkingslijn werken met afvalstoffen van de maïsteelt start het consortium met lagere grondstofkosten, zo laat DSM weten. Eerder deze week maakten de bedrijven de samenwerking bekend.

DSM en POET, een van de grootste ethanolproducenten ter wereld, gaan in een joint venture de bio-ethanol uit lignocellulose produceren en willen de techniek aan derden verkopen. Het is een nieuwe stap in de ontwikkeling van biobrandstoffen, gebaseerd op technologie die het samen ontwikkelden.

Voor de productie gebruiken de bedrijven kolven, bladeren en deels ook stengels die op de akker achterblijven. Het biologisch proces maakt gebruik enzymatische hydrolyse (toevoeging van enzymen en water) gevolgd door fermentatie (omzetting van materie door micro-organismen).
De joint venture start in de tweede helft van 2013 met de productie van bio-ethanol. De commerciële fabriek daarvoor is één van de eerste in zijn soort in de Verenigde Staten, meldt DSM.

Of registreer je om te kunnen reageren.