Akkerbouw

Nieuws 507 x bekeken

DLV test suikervervanger Stevia

Westmaas – DLV Plant start met andere partijen onderzoek naar de buitenteelt van suikervervanger Stevia.

Dat is in opdracht van de Stichting ter bevordering van de agrarische bedrijfs- en gebiedsontwikkeling en wordt ondersteund door de provincie Zeeland. De stof stevioside uit de plant smaakt driehonderd keer zo zoet als suiker. Het gewas is afkomstig uit Zuid-Amerika en is in Nederland bekend onder de naam honingkruid.

DLV Plant en Agrarische Innovatie en Kennis Centrum Rusthoeve met opleidingskas VOC te Terneuzen gaan de verkennende testen doen en onderzoek naar een mogelijke keteninrichting. Coca-Cola heeft al belangstelling getoond voor de stof ter vervanging van aspartaam. Die zoetstof staat in de belangstelling van gezondheidswetenschappers.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.