Akkerbouw

Nieuws 296 x bekeken

Ctgb wil nieuwe insectenbestrijder toelaten

Wageningen – De commissie voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen (Ctgb) wil het insecticide Coragen toelaten.

Het middel heeft als werkzame stof chlorantraniliprole, dat nog geen toelating heeft in Nederland. De stof heeft ook in diverse andere lidstaten alleen een voorlopige toelating. Coragen is bedoeld als insectenbestrijdingsmiddel in aardappelen, appels en peren en mag niet vaker dan twee keer per jaar worden toegepast.

Omdat chlorantraniliprole nog geen toelating heeft wordt het ontwerpbesluit ter inzage gelegd. Belanghebbenden kunnen tot 20 januari aangeven dat ze vragen hebben over de toelating. Daarna hebben ze nog twee weken om hun zienswijze te onderbouwen.

Of registreer je om te kunnen reageren.