Akkerbouw

Nieuws

Britse suikerbieten bijna binnen

Wissington – De Britse bietenoogst is voor bijna 90 procent afgeleverd bij de vier fabrieken van British Sugar.

Dat betekent dat de campagne ver voorligt op de vorige twee jaren, toen zware sneeuwval de oogst en het bietentransport zwaar belemmerde. In de vorige campagne was daardoor begin januari net 60 procent van de bieten afgeleverd, in 2010 was dat 75 procent.
British Sugar heeft tegelijkertijd meegedeeld dat het in de campagne 2012/2013 ruim 30 euro per ton zal uitbetalen voor surplus-bieten. Op grond van de huidige oogstvoorspellingen en de situatie op de suikermarkt heeft British Sugar die vergoeding op kunnen trekken. Daarnaast heeft het suikerbedrijf de telers meegedeeld dat het ook nog ruimte heeft voor bieten voor industrieel gebruik.

Of registreer je om te kunnen reageren.