Akkerbouw

Nieuws 202 x bekeken

Bio-ethanol legt beslag op 3 procent van Duits graan

Berlijn - Iets meer dan 3 procent van het graan in Duitsland wordt ingezet voor de bio-ethanolproductie.

Dat deelt het Bundesverband der deutschen Bioethanolwirtschaft (BDBe) mee. Het percentage gaat uit van het beschikbare graanvolume in 2010/11 (juli-juli). Het ging daarbij om krap 44 miljoen ton, een cijfer dat is berekend door het landbouwministerie in zijn graanbalans.

Uitgaande hiervan komt het voor bio-ethanol gebruikte aandeel neer op 1,39 miljoen ton. Daaruit en uit suikerbieten werd in totaal 583.000 ton van de bedoelde brandstof geraffineerd. Volgens BDBe is bij bio-ethanol gebruikt graan altijd sprake van graan met voederkwaliteit. Uit de restproducten wordt proteïnevoer gemaakt alsmede biogas en mest.

Of registreer je om te kunnen reageren.