Akkerbouw

Nieuws

Veel sclerotinia in akkerbouwgewassen

Apeldoorn - Dit seizoen komt er veel sclerotonia voor in akkerbouwgewassen.

Dat meldt Agrifirm Plant. Sclerotonia, ook wel rattenkeutelziekte, komt de laatste jaren steeds meer voor. De weersomstandigheden van dit seizoen werken de schimmel helemaal in de hand. Schade kan voorkomen in onder andere cichorei, koolzaad, sla, venkel, kool, peen, witlof en aardappelen.

In de teelt van stamslabonen heeft de aantasting de laatste jaren regelmatig geleid tot niet te oogsten gewassen of afkeuringen. In de meeste gewassen is een chemische bestrijding niet goed mogelijk of zijn er middelen met slechts een beperkte nevenwerking op deze schimmel. De ziekte kan jaren in de grond overleven en een risico vormen voor nieuwe gewassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.