Akkerbouw

Nieuws

Suiker Unie tevreden over begin bietencampagne

Dinteloord – Suiker Unie is gezien de weersomstandigheden van de afgelopen maanden tevreden over het begin van de suikerbietencampagne. Afgelopen vrijdag gingen de twee suikerfabrieken draaien.

De oogstomstandigheden zijn in veel regio’s verre van optimaal. ”Telers en loonwerkers spannen zich maximaal in om een goed product te oogsten”, neemt de verwerker waar. ”Dat dit gepaard gaat met een bovengemiddeld grondtarrapercentage van gemiddeld 14 procent is geen verrassing.”

Suiker Unie noemt het suikergehalte (15,7 procent) van de bieten die de eerste dagen zijn geleverd zeer acceptabel. ”Gezien de tegenvallende weersomstandigheden en het vroege begin van de campagne is dit een mooi suikergehalte.”
Het hoogste suikergehalte wordt in week 1 behaald door de regio Hoeksche Waard/IJsselmonde, met 16,1 procent.

De kwaliteitsgegevens worden vanaf volgende week wekelijks per regio bijgehouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.