Akkerbouw

Nieuws

Stronoteringen stijgen, graanprijzen zakken

Goes/Groningen – De noteringen voor stro stijgen flink op de beurs in Goes. Voor grote balen gerststro geldt een plus van 10 euro naar 100 tot 120 euro per ton, de prijs voor grote balen tarwestro is 7,50 hoger naar 125 tot 130 euro per ton en de notering voor kleine tarwestrobalen stijgt met 5 euro naar 125 tot 135 euro per ton. Dat is het gevolg van het korte graangewas door het extreme weer in het groeiseizoen.

De graanprijs zakt echter op verschillende beurzen. Groningen laat zowel de tarwe- als gerstnotering zakken met 5 euro naar respectievelijk 189 en 188 euro per ton. Kopers tonen weinig interesse. Ook bij Goes voor de beide graansoorten min 5 euro. De EU-noteringen van het HPA zakken met 7 euro voor voertarwe, naar 202 euro per ton en 5 euro voor voergerst naar 201 euro per ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.