Akkerbouw

Nieuws

Ruim helft telers CSV Covas heeft bietenzaad besteld

Asten - Ruim de helft van de bij coöperatie CSV Covas aangesloten bietentelers heeft al bietenzaad besteld voor het volgende seizoen.

“Een verstandig besluit, want daarmee is de eerste winst van gemiddeld 5 procent per eenheid al binnen”, vindt de agrarische dienst. Het is de eerste keer dat telers deze vroegbestelkorting kunnen krijgen.

Volgens John Schoonbroodt, hoofd agrarische dienst, hebben telers geen reden om hier geen gebruik van te maken. “Het lijkt erop dat er voor ons gebied, we telen hoofdzakelijk dubbelresistente rassen, niets nieuws onder de zon is. Waarom dan wachten tot december?”

De Zuidoostelijke regio loopt hiermee voorop in de bestellingen. “Landelijk wordt uitgegaan van een derde bestellingen die zijn. Dan zijn wij er bijzonder ver mee.”

Of registreer je om te kunnen reageren.