Akkerbouw

Nieuws 197 x bekeken

Recordoogst Nedersaksen stuwt Duitse aardappeloogst op

Bonn – Duitsland stevent af op een aardappeloogst van 11,6 miljoen ton. Dit grote volume is vooral te danken aan de recordopbrengst in Nedersaksen, waar bijna de helft van alle Duitse aardappelen wordt geteeld. Hier komt gemiddeld 47,2 ton van een hectare.

Dat heeft het Duitse marktbureau AMI vastgesteld. Vorig jaar werd in Duitsland 9,8 miljoen ton aardappelen gerooid.

Nedersaksen levert naar schatting 3,94 miljoen ton fabriekers, twintig procent meer dan vorig jaar. De opbrengst van tafelaardappelen wordt geraamd op 1,47 miljoen ton, 11 procent meer dan vorig jaar.

Gemiddeld is de Nedersakische oogst achttien procent ofwel 826.000 ton groter dan vorig jaar.
Voor wat betreft tafelaardappelen is de opbrengst het sterkst toegeomen in de regio Lüneburger Heide (plus 14,6 procent). In de regio Weser-Ems beperkt zich de toename in vergelijking met vorig jaar tot 2,6 procent.

De Landbouwkamer Nedersaksen verwacht een stabiele prijsontwikkeling bij tafelaardappelen. Relatief veel tafelaardappels zullen vanwege de bovenmaatse omvang niet als zodanig kunnen worden afgezet. Momenteel worden er echter ook veel groene aardappels gerooid.

Of registreer je om te kunnen reageren.