Akkerbouw

Nieuws

Nog geen succes BASF in vermarkten van Amflora

Ludwigshaven – BASF heeft nog geen manager gevonden voor de vermarkting van Amflora-aardappelen in Nederland.

BASF zette afgelopen zomer een advertentie voor een manager pootgoed. Die moet Nederlandse akkerbouwers overhalen pootgoed te telen van de genetisch veranderde Amflora-zetmeelaardappel. Amflora heeft sinds maart 2010 een teelttoelating in de EU.

BASF heeft ook nog geen akkerbouwers in Nederland gevonden die Amflora-pootgoed willen telen, zegt woordvoerster Britta Stellbrink. ”We kijken nog steeds naar de mogelijkheden hiervoor. We zoeken niet alleen telers in Nederland, maar ook in Duitsland, Zweden en Tsjechië. In deze landen hebben we eerder Amflora aardappelen geteeld.”

Stellbrink kan niet zeggen hoeveel hectare Amflora BASF volgend jaar wil laten telen. ”Onze teeltplannen zijn nog niet klaar. We hebben de oogst van dit jaar nog niet achter de rug. We hebben Amflora geteeld in Duitsland en Zweden. In 2010 hebben we Amflora ook geteeld in Tsjechië.”

Nederlandse handelshuizen verbieden hun telers om genetisch veranderde aardappelen te verbouwen. Veel exportbestemmingen eisen dat.

Of registreer je om te kunnen reageren.