Akkerbouw

Nieuws

MARS schat tarweoogst in EU lager in dan Commissie

Brussel – De Monitoring Agricultural Resources Unit (MARS) schat dat de EU dit jaar 135,36 miljoen ton tarwe oogst.

Daarmee schat het onderzoeksbureau van de Europese Commissie de oogst lager in dan de Commissie deed in de laatste prognose van 25 augustus. De Commissie zal vermoedelijk de nieuwe prognose aanpassen aan de gegevens van MARS.

De Commissie ging eind augustus uit van een oogst van 136,1 miljoen ton tarwe. MARS houdt het op 135,36 miljoen ton tarwe. Dat is 2,9 procent minder dan in 2010 maar 0,5 procent hoger dan het vijfjaarlijks gemiddelde. ”De daling ten opzichte van vorig jaar komt vooral door een krimp van het areaal”, noemt MARS als belangrijkste reden.

De gerstproductie in de EU komt op 51,88 miljoen ton. Dat is 2,8 procent minder dan vorig jaar en 11,6 procent minder dan het vijfjaarlijks gemiddelde. De maisoogst, die net is begonnen in Midden-Europa, schat MARS op 61,20 miljoen ton, 5,3 procent meer dan vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.