Akkerbouw

Nieuws

KeyGene in zee met Zweedse zaaizaadveredelaar

Wageningen/Svalöv- Het Nederlandse biotechbedrijf KeyGene en het Zweedse Lantmännen SW Seed gaan samenwerken om veredelingsprogramma’s voor koolzaad en graan versneld uit te kunnen voeren.

Met name de ontwikkeling van het winterkoolzaadprogramma van de Zweedse partner zal profijt gaan trekken van de speciale biotechnologische expertise van KeyGene, zo blijkt uit de bekendmaking van de samenwerkingsovereenkomst.

Ondermeer wordt de versnelde veredeling bereikt doordat minder veldproeven nodig zullen zijn. De koolzaadveredelingsactiviteiten van Lantmännen SW Seed zijn overigens ondergebracht in een aparte maatschappij, SW Winteroilseed AB, waarin ook het Franse SAS Maison Florimond Desprez en het Britse Elsoms Seeds participeren.

Lantmännen SW Seed is zoals de naam al aangeeft volledig eigendom van het coöperatieve agrohandels- en dienstverleningsconcern Lantmännen. KeyGene is gevestigd in Wageningen en heeft een dochterbedrijf in de USA, terwijl het in China samenwerkt met het Shanghai Institute of Biological Sciences.

Of registreer je om te kunnen reageren.