Akkerbouw

Nieuws

Eerste pootgoednotering Middenmeer 48 euro

Middenmeer - De telersbeurs Middenmeer bracht woensdagmiddag 7 september de eerste pootgoednotering van het seizoen uit.

Middenmeer gaf alleen prijzen voor Bintjes. Klasse A 28/35 mm bracht 48 euro per 100 kilo op de klok, de grotere maat 35/45 mm deed 25 euro. Dat is ongeveer gelijk aan het niveau waarmee men het vorige oogstseizoen 2010/11 afsloot begin maart.

Ten opzichte van de eerste notering vorig jaar op 15 september ligt het prijsniveau voor de relatief minder beschikbare fijne sortering 2 euro lager, de grovere zijn nu 5 euro goedkoper. Dat is al met al geen slecht prijsniveau. De telersbeurs omschreef de stemming van deze week weliswaar als erg rustig, maar dit heeft vooral betrekking op de geringe activiteit bij inkopers en verkopers.

Nieuw dit seizoen is het gegeven dat Middenmeer ook gaat noteren voor Spunta en Desiree, klasse E, 35/55 mm. Hiermee voldoet Middenmeer aan een verzoek van vele telers. De genoemde vrij verhandelbare rassen worden gezien als prijsmakers, goede graadmeters voor de markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.