Akkerbouw

Nieuws

Eerste adviseur duurzame akkerbouw benoemd

Dronten – Anna Zwijnenburg is de eerste Veldleeuwerik-adviseur duurzame akkerbouw.

Zij is benoemd door de beooordelingscommissie van de Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten. Het opleidingsinstuituut certificeert voor Stichting Veldleeuwerik, die duurzame akkerbouw wil bevorderen.

Zwijnenburg, adviseur bij Agrifirm-plant, werkte drie maanden aan de eindpresentatie Mens en bedrijf in balans. In deze periode maakte ze voor een agrarisch bedrijf een portfolio met onder meer een strategisch bedrijfsplan, een duurzaam bemestingsplan en een duurzaam water- en energieplan. Ook moest ze een duurzaamheidsplan maken voor het bedrijf en het verdedigen voor een deskundige commissie.

Zwijnenburg adviseert alle adviseurs om deel te nemen aan het project. ”Je leert integraal te kijken naar de ondernemer en zijn bedrijf. Daardoor kun je een helikopterview creëren en zie je nog beter de samenhang van de totale onderneming. Ik heb er ontzettend veel van geleerd.”

Of registreer je om te kunnen reageren.