Akkerbouw

Nieuws

Duitsland boekt recordafzet mengvoer

Berlijn – In Duitsland is in het boekjaar 2010-2011 een nieuw record geboekt bij de afzet van mengvoer.

Dat meldt brancheorganisatie Deutscher Verband Tiernahrung (DVT). In totaal werd 22,6 miljoen ton verkocht. Dat is 1,25 miljoen ton meer dan in het voorafgaande bedrijfsjaar.

De sterkste groei vertoonde de varkenssector die 9,8 miljoen ton afnam (plus 8,3 procent ten opzichte van 2009/10). Volgens DVT is de groei veroorzaakt doordat veel akkerbouwende varkenshouders hun graan wegens het hoge prijsniveau hebben verkocht waardoor mengvoer moest worden bijgekocht.

Over het verloop van het nieuwe boekjaar 2011-2012 is DTV niet zeker. Wel gaat de organisatie uit van een lichte verdere groei, maar tevens wordt erkend dat de varkenshouderij momenteel niet kostendekkend draait. Dat kan voor tegenvallers in de mengvoerbranche zorgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.