Akkerbouw

Nieuws

Duits landbouwministerie raamt aardappeloogst op 11,9 miljoen ton

Berlijn- Het Duitse landbouwministerie schat de aardappeloogst op 11,9 miljoen ton. Dat is nog 300.000 ton meer dan marktbureau AMI deze week heeft geraamd.

Volgens het ministerie is sprake van ‘uitstekende opbrengsten’. In vergelijking met vorig jaar is sprake van een plus van 17,6 procent terwijl het langjarig gemiddelde (2005/10) met 7,7 procent wordt overtroffen, zo becijfert het departement. De gemiddelde opbrengst per hectare komt Duitsland-wijd uit op 46 ton ofwel 11 procent meer dan het gemiddelde van de voorafgaande zes jaar. Het telersprijsniveau voor tafelaardappels is momenteel bij 7 tot 11 euro per ton duidelijk lager dan vorig jaar, zo bevestigt het ministerie.

Of registreer je om te kunnen reageren.