Akkerbouw

Nieuws

Duits areaal tafelaardappels op zelfde niveau als vorig jaar

Berlijn - De Duitse teelt van tafelaardappels handhaaft zich dit jaar ten opzichte van vorig jaar qua areaal op hetzelfde niveau. Dat constateert het landbouwministerie in Berlijn.

Uitgaande daarvan schat het ministerie het areaal op 104.800 hectare op een totaal aardappelareaal van 259.400 hectare. Per saldo is de oppervlakte in vergelijking met 2010 niettemin met 2 procent gegroeid. Verantwoordelijk daarvoor is de teelt van verwerkingsaardappels.

De fabrieksaardappelteelt laat daarentegen evenmin verandering zien. De hoofdoogst is inmiddels begonnen, zo’n twee weken eerder dan in gemiddelde jaren. Wel is door de overmaat aan neerslag in augustus plaatselijk sprake van vertraging bij het rooien. Normaal gesproken komt de oogst volgens het ministerie dit jaar uit op het langjarige gemiddelde, dat wil zeggen op een kleine 11 miljoen ton. Met zekerheid is daarover op dit moment echter nog niets te zeggen, aldus het ministerie.

Of registreer je om te kunnen reageren.