Akkerbouw

Nieuws

Directie Foster’s ondersteunt overnamebod SABMiller

Londen – Foster’s ondersteunt een verbeterd overnamevoorstel van SABMiller, eigenaar van Grolsch.

SABMiller biedt 11,5 miljard Australische dollar (8,5 miljard euro). Het betreft een 13 procent hoger bod dan eerder gedaan is. Foster’s noemt het ”een uitstekende deal voor onze aandeelhouders.” Die stemmen binnenkort over de deal.

Het Australische Foster’s geldt als één van de laatste grote overname-opties voor de grote bierbrouwers. Eerder zijn het Belgische AB Inbev, het Mexicaanse Grupo Modelo en Amerikaanse Molson Coors als serieuze overnamekandidaten voor Foster’s genoemd.

Foster’s kent een sterke positie op de Australische markt, maar deze is net als de volwassen biermarkten van de EU en Japan en in mindere mate de VS gestagneerd. Foster’s kent echter ook posities in Azië. Daar groeide de vraag naar bier het afgelopen jaar met 6,8 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.