Akkerbouw

Nieuws 283 x bekeken

China oogst record aan graan

Dalian – China produceert dit jaar een recordhoeveelheid van ruim 560 miljoen ton graan. Dat is 2,5 procent meer dan vorig jaar, toen 546,4 miljoen ton graan is geoogst.

Volgens persbureau Agra Europe heeft het Chinese planbureau voor de economie dat bekend gemaakt op een conferentie in de Chinese stad Dalian.

China is de één na grootste producent van tarwe ter wereld, na de EU. Het land is ook één van de grootste verbruikers. Bij mais is het land ook de tweede producent na de VS en de tweede verbruiker in de wereld.

Bovendien houdt China de importquota voor tarwe, mais, rijst en katoen voor 2012 op hetzelfde niveau als dit jaar. Binnen de quota geldt een lager invoertarief. In 2012 mag 9,6 miljoen ton tarwe tegen een lager tarief worden geïmporteerd. De importcertificaten gaan voor 90 procent naar staatsbedrijven. Het importquotum voor mais voor 2012 is vastgesteld op 7,2 miljoen ton, waarvan 60 procent door staatsbedrijven wordt geïmporteerd. Voor rijst en katoen bedragen de importquota respectievelijk 5,3 miljoen ton en 894.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.