Akkerbouw

Nieuws

Brussel verbiedt onkruidmiddel asulam

Apeldoorn – De werkzame stof asulam mag niet langer worden gebruikt als onkruidbestrijdingsmiddel.

Volgens coöperatie Agrifirm heeft Brussel asulam niet geplaatst op Annex I. Dat is de lijst van gewasbeschermingsmiddelen die in de EU gebruikt mogen worden. Asulam is de werkzame stof in onkruidbestrijdingsmiddelen die in diverse gewassen worden gebruikt.

Hiermee vervalt de toelating van Asulox en Brabant Asulam 2 in heel Europa. Agrifirm verwacht dat de toelating zal aflopen op 31 december 2011. ”De opgebruikperiode zal eindigen op 31 december 2012. Vanaf nu zullen we intensief op zoek moeten naar goede alternatieven voor de verschillende sectoren waar we asulam inzetten”, meldt de coöperatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.