Akkerbouw

Nieuws

Britse tarwe-oogst valt niet tegen

Londen – De Britse tarwe-oogst komt ondanks de langdurige droogte in het voorjaar hoger uit dan eerder werd verwacht.

Op grond van de oogst-enquête komt de National Farmers Union op 13,6 miljoen ton, 1,5 procent ofwel 189.000 ton onder het vijfjaarlijks gemiddelde. Het areaal aan tarwe is met 1,8 miljoen hectare weliswaar zo’n 3 procent groter maar de gemiddelde opbrengst per hectare valt met 7,5 ton iets terug vergeleken bij de voorafgaande jaren.

Eerder dit seizoen ging de NFU echter nog uit van een gemiddelde van 6,5 ton per hectare waardoor de totale oogst zeker 14 procent lager zou zijn uitgevallen. De bond tekent daarbij aan dat, net als in andere landen, de regen van juni en juli de eerder dreigende droogteschade grotendeels ongedaan heeft gemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.