Akkerbouw

Nieuws 520 x bekeken

Boek Naturland waarschuwt voor ernstige wereldwijde hongersnood

Gräfelfing – De Duitse biologische teeltorganisatie Naturland voorziet een ernstige wereldwijde voedselcrisis door het aanhoudende verlies aan vruchtbare grond en natuur.

Die visie maakt Naturland wereldkundig in een zojuist verschenen boek van topman Feliz Prinz zu Löwenstein.

Met de onheilspellende titel ’Food Crash – Wir werden uns ökologisch ernähren oder gar nicht mehr’ vertolkt het boek de opvatting dat de mensheid de keus heeft tussen de hongerdood of integrale overschakeling op de chemievrije teelt. Voor het laatste is naar de mening van prins Felix nodig dat de werkelijke kosten van de gangbare teelt, dat wil zeggen de kosten van de schade die de gangbare productie toebrengt aan de ecosystemen, worden doorberekend in de prijzen. Voeding wordt daardoor zo duur dat de overschakeling op bioteelt automatisch volgt, gelooft hij.

Löwenstein haalt ook uit naar de eigen Duitse regering, die volgens hem willens en wetens vasthoudt aan een landbouwbeleid dat allang schipbreuk heeft geleden. ”De industriële landbouw voorkomt geen honger, maar zorgt ervoor dat er honger komt”, zo denkt de edelman (en actieve landbouwondernemer) te weten.

Of registreer je om te kunnen reageren.