Akkerbouw

Nieuws 182 x bekeken

Bietencampagne goed op stoom

Dinteloord – De suikerfabrieken verwerken in hoog tempo de aangevoerde bieten, meldt Suiker Unie. Tot nu toe zijn ruim 700.000 ton bieten verwerkt in Dinteloord en Vierverlaten, dat is ongeveer 12 procent van het verwachte totaal.

De oogst verliep in de afgelopen week nog moeizaam. De tarrapercentages zijn wel iets gedaald, maar nog steeds hoger dan normaal. Dat betekent ook meer behoefte aan transportcapaciteit. De bietenvervoerders zetten alle zeilen bij om de aanvoer op peil te houden. Ook telers en loonwerkers blijven zich inspannen om de geplande hoeveelheden te oogsten. ”Gelukkig worden de omstandigheden minder slecht en de weerberichten voorspellen beter weer voor de komende week”, schetst de verwerker.

De kwaliteit van de bieten is de afgelopen week ook gestegen. Het suikergehalte lag op 16 procent en de afgelopen dagen worden cijfers van rond de 16,2 procent waargenomen. De tarra is iets gedaald, maar is tot op heden met 18 procent relatief hoog. De winbaarheidsindex is ook hoog met 91,1 punten, wat vooral komt door de lage stikstofcijfers in west en noord Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.