Akkerbouw

Nieuws 197 x bekeken

Bauernverband voorziet 16 procent hogere bietenopbrengst

Berlijn – Duitsland stevent af op een gemiddelde bietenopbrengst van 72 ton per hectare.

Dat verwacht het Bauernverband. Ten opzichte van vorig jaar is dat een meeropbrengst van tien ton (zestien procent) per hectare.

Gecombineerd met de uitbreiding van het areaal met negen procent naar bijna 400.000 hectare komt ook de suikerproductie aanzienlijk hoger uit, constateert algemeen secretaris Helmut Born. Hij pleit ervoor om vóór 2020 niet te sleutelen aan de bestaande Europese marktregulering. ”Deze vorm van volumebeheersing met minimumprijzen waarborgt niet alleen de productie, maar maakt het ook mogelijk om effectief en flexibel te reageren overschotten of krapte.”

Of registreer je om te kunnen reageren.