Akkerbouw

Nieuws 204 x bekeken

BASF verkoopt kunstmestbedrijven aan Russische Eurochem

Ludwigshafen – BASF verkoopt een deel van de kunstmestactiviteiten voor 700 miljoen euro aan het Russische Eurochem. De totale jaarlijkse productiecapaciteit van de verkochte fabrieken bedraagt 2,5 miljoen ton. Ook de Antwerpse fabrieken vallen onder de deal.

Volgens BASF bedroeg de omzet van de verkochte onderdelen in 2010 minder dan 1 procent van de totale omzet van het chemieconcern. Dat komt neer op 640 miljoen euro. Eerder verkocht BASF al een aandeel van 10 procent in kunstmestconcern K+S voor 1,1 miljard euro.

Het Russische Eurochem zegt te willen profiteren van de technologische en logistieke kennis van het Duitse bedrijf. Eurochem is van plan binnenkort naar de beurs te gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.