Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Avebe moet ontslagen rokers weer aannemen

Utrecht - Aardappelzetmeelconcern Avebe moet vier medewerkers die in juli op staande voet werden ontslagen omdat zij het rookverbod hadden overtreden, hun oude baan teruggeven.

Ook moet het concern hun salaris over de tijd dat ze thuis hebben gezeten, uitbetalen. Dat heeft de rechtbank in Groningen donderdag bepaald.

De vier werkten in een fabriek van Avebe waar een strikt rookverbod geldt vanwege explosiegevaar. Het bedrijf betrapte hen op overtreding van het verbod en ontsloeg hen op staande voet. De werknemers hebben toegegeven dat zij hebben gerookt, maar niet in een ruimte waar dat gevaar opleverde.

Volgens de rechtbank hebben de rokers zich niet als goede werknemers gedragen, maar ging ontslag een stap te ver. Het bedrijf heeft medewerkers herhaaldelijk gewaarschuwd dat niet mocht worden gerookt, maar nooit duidelijk gemaakt dat roken zou kunnen leiden tot ontslag.

Eén reactie

  • no-profile-image

    yhpvhshj

    vA13WR itkrjunbxfjf, [url=http://mdjfjucmglaz.com/]mdjfjucmglaz[/url], [link=http://lfrvmhprcydz.com/]lfrvmhprcydz[/link], http://qztrtzdcgwoz.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.