Akkerbouw

Nieuws

Australië wil exportheffing op tarwe afschaffen

Canberra – Australië wil volgend jaar de exportheffingen op tarwe afschaffen. Volgens persbureau Agra Europe heeft de Australische landbouwminister Joe Ludwig dat gezegd. Australië is één van de grootste tarwe-exporteurs ter wereld.

Ludwig wil de exportheffingen op tarwe afschaffen per 30 september 2012. Vanaf oktober 2014 wordt de tarwehandel helemaal vrij gemaakt van alle heffingen en reguleringen. Ludwig wil zo de vrije concurrentie bevorderen.

De minister volgt hiermee de aanbevelingen op van een werkgroep die de Australische tarwesector heeft bestudeerd. De werkgroep was tot de conclusie gekomen dat heffingen en andere regulerende instrumenten leiden tot hoge kosten voor telers en exporteurs. Als Australië de vooraanstaande plaats op de tarwemarkt wil behouden, dan moeten volgens de werkgroep belemmeringen worden weg genomen, zoals heffingen en een uitvoerige administratie.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.