Akkerbouw

Nieuws 240 x bekeken

Armste landen willen beleid EU over suiker behouden

Brussel – De ACP- en MOL-landen zijn tegen afschaffing van de suikerquotering. Ze vrezen dat afschaffing grote schommelingen veroorzaakt in de suikerprijs.

De ACP- en MOL-landen mogen ieder jaar een bepaalde hoeveelheid suiker exporteren naar de EU zonder invoerheffingen.

De landen reageren op uitgelekte voorstellen van de Europese Commissie om in 2016 de suikerquotering af te schaffen. ”Wij willen betrokken worden bij de besluitvorming over het beleid”, stelt Patrick Gomes, voorzitter van de suikerwerkgroep van de ACP Sugar Group. ”Het beleid heeft bewezen dat het leidt tot stabiele suikerprijzen voor de consumenten in de EU. Het beleid vormt de basis waarop de armste landen hebben geïnvesteerd in hun industrie. Afschaffing van de quota is in strijd met het EU-beleid voor ontwikkelingssamenwerking.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.