Akkerbouw

Nieuws 241 x bekeken

Areaal spruiten gelijk, kwaliteit bij aanvang seizoen goed

Doetinchem – Het spruitseizoen is veelbelovend begonnen, aldus gewasmanager Ronnie de Hoon van LTO Vollegrondsgroente. Het areaal is vrijwel gelijk gebleven op 2.800 hectare en ondanks hevige regenval staan de spruiten er kwalitatief goed bij. De echte test voor de spruiten wordt pas over enkele maanden verwacht.

Spruiten zijn volgens De Hoon te weinig bekend bij jongeren. In de promotie wordt daarom ingezet op de leeftijdscategorie van 16 tot en met 40. ”Ouderen kennen het product nu nog meer dan jongeren, maar dat betekent niet dat spruiten een stoffig imago verdienen.”

LTO Vollegrondsgroente organiseerde dit jaar een ludieke start van het seizoen. Gelijk met Prinsjesdag organiseerde het door LTO ingeschakelde projectbureau Aceera rond het Binnenhof ook een Spruitjesdag. Geflankeerd door een koe en kok Amaro deelden dames de ”green balls of fire” uit.

Het betreft het slotstuk van een vierjarig programma waarin de spruit als natuurlijke vitaminebom wordt neergezet. De campagne wordt gefinancierd door het Productschap Tuinbouw. Het is volgens De Hoon nog niet bekend of ook een nieuwe vierjarige campagne wordt gestart. ”Daarover zijn de beslissingnemers nog niet uit.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.