Akkerbouw

Nieuws

Analisten verlagen in VS hectareopbrengsten mais

Washington – De gemiddelde hectareopbrengst van mais in de VS blijft volgens analysebureau Lanworth dit jaar steken op 9,1 ton.

Dat is 600 kilo minder dan waar het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) in de augustusprognose van uitgaat.

Als de prognose van Lanworth juist is valt de maisproductie in de VS dit jaar ruim 22 miljoen ton lager uit dan wat het USDA verwacht. Het USDA ging vorige maand nog uit van een maisoogst van 328 miljoen ton.

Volgende week verschijnt een nieuwe prognose van het USDA. Doordat de mais in een aantal staten veel last heeft van droogte, verwachten analisten dat de USDA-prognose veel lager gaat uit vallen wat betreft maisproductie. Andere analysebureaus hadden de hectareopbrengst bij mais al eerder verlaagd naar 9,3 ton.

De maisprijs is in de VS de laatste weken gestegen vanwege de berichten over droogteschade. Vorige week steeg de maisprijs op de termijnmarkt in Chicago de eerste dagen, maar daalde later weer. Vrijdag klom de maisprijs weer omhoog, ondanks tegenvallende berichten over het herstel van de Amerikaanse economie.

Of registreer je om te kunnen reageren.