Akkerbouw

Nieuws

ABF doet goede zaken met suiker

Londen – Het Britse voedings- en retailconcern Associated British Food verwacht dit jaar aanzienlijk meer geld te verdienen met de suikeractiviteiten. Vooral in China en Spanje gaan de zaken beter, wat het wegvallen van de export in Groot-Brittannië en geringere omzet in Zuid-Afrika meer dan goed maakt.

”De winst uit suiker ligt flink hoger dan vorig jaar en ook boven de eerdere verwachtingen”, stelt ABF in een bericht aan de beurs. In Groot-Brittannië – British Sugar – ondervindt ABF nog steeds de naweeën van de dit voorjaar deels verloren oogst waardoor de productie een miljoen ton lager is uitgevallen.

In Spanje doet Azucarera het aanzienlijk beter dan in het vorige, slecht verlopen jaar. Hier kwam de productie van bietsuiker uit op 410.000 ton bij een quotum van 378.000 ton terwijl de rietsuikerraffinaderij in Guadalete de productie wist op te voeren van 145.000 naar 248.000 ton.

Ook Illovo in Zuid-Afrika doet het financieel beter dan vorig jaar, mede door hogere prijzen. De productie valt echter terug van 1,8 naar 1,6 miljoen ton. Verder heeft ABF in China de suikerbietproductie verdubbeld naar 210.000 ton maar viel de productie van rietsuiker in het zuiden van het land door kwaliteitsproblemen terug naar 415.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.