Akkerbouw

Nieuws 246 x bekeken

Weer slechte graanoogst Nedersaksen

Hannover - Door twee teleurstellende graanoogsten achter elkaar gaan in Nedersaksen meer akkerbouwers op de teelt van snijmais overschakelen. Dat verwacht de Nedersaksische boerenbond Landvolk.De snijmais staat er volgens de bond overal zeer goed bij, terwijl de graanteelt door het weersverloop ook dit jaar weer op grote problemen stuit. Weliswaar is het oogstresultaat in een nieuwe prognose van de overheid inmiddels licht naar boven bijgesteld (5,4 miljoen ton), maar veel telers zullen hun eigen resultaat daarin niet terug zien, denkt Landvolk.

De graanoogst is uitgaande van de door de bond uitgevoerde enquête nog lang niet beëindigd. In de kustgebieden, langs de rivieren en in de hooggelegen gebieden staat nog zeer veel graan op de halm. ”Bovendien spreken de boeren van extreme variaties bij de opbrengsten van perceel tot perceel. ”Naast deze opbrengstverliezen knagen kwaliteitsverliezen en droogkosten aan het financiële rendement,” aldus Landvolk.

Of registreer je om te kunnen reageren.